Oldtimer weekend Eelde

Mowag en de fiets

Zaterdag 26 en zondag 27 november ben ik met de Mowag naar het oldtimer weekend in Eelde geweest. De Mowag staat samen met 22 andere oldtimer brandweer voertuigen gelijk bij de ingang.

De brandweer oldimers zijn mooie blik vangers bij binnen komst en worden ook veel bekeken en bezoekers hebben ook vele interessante vragen.

Dit jaar was de Mowag, Ford motorspuit en mijn brandweerfiets mee.

Net als alle andere jaren was het weer een zeer geslaagd weekend.

Mowag rijdt mee tijdens intocht

Zaterdag 19 november 2016 heeft Marc zijn grote vriend met de Mowag mee gereden tijdens de intocht van Sinterklaas in Hoogezand - Sappemeer.

Burgemeester Peter de Jonge heeft zaterdagochtend sinterklaas en de zwarte pieten welkom geheten in Hoogezand Sappemeer. Tegen 10.15 uur vaarde de boot met aanboord een als sinterklaas verkleedde zwarte piet de haven van Sappemeer binnen. De pieterklaas vertelde de burgemeester dat sinterklaas niet op zijn kamer aanwezig was en daarom besloot om zich te verkleden als Sinterklaas om de kinderen die in de haven te wachten stonden te verwelkomen. Niet veel later kwam de 'echte' sinterklaas vanuit de Noorderstraat aanlopen en werd alsnog door de burgemeester ontvangen. Na handjes geschut te hebben van de kinderen vertrok de sint in een mooie oldtimer van JAC verhuur richting het centrum van Sappemeer.

De sint ging van daar uit nog naar winkelcentrum Martenshoek (11.45 uur), winkelcentrum Pleiaden (13.30 uur) en om 14.30 uur bij winkelcentrum de Hooge Meeren en de Vredekerk.

Brandweer treffen in Aschendorf

Zondag 2 oktober zijn we met de Mowag naar Aschendorf in Duitsland geweest.

Samen met Reinier en Ina met hun International zijn we om 8:45 uur vertrokken naar Aschendorf, rond 9:30 uur zijn we aangekomen en stonden er al een stuk of 25 oude brandweervoertuigen.

De Historische oldtimer vereninging bestaat 25 jaar en dat hebben ze groots gevierd. Zo'n 40 oude brandweer oldtimers waren aanwezig. Ook het prubliek was massaal aanwezig net zo als het eten en drinken.

We hebben een hele leuke en gezellige dag gehad.

Opendag brandweer Lemmer

Zaterdag 3 september 2016 zijn we met de Mowag en brandweerfiets naar de opendag van Brandweer Lemmer geweest.

Samen met de Ford F 350 en de International zijn we daar geweest.

We hebben veel belangstelling gehad bij de oldtimers maar ook heel veel bij de fiets.

Rond 13:00 uur hebben we een korte defile gereden door het centrum van Lemmer waar het ook erg druk was.

We hebben een leuke en gezellige dag gehad.

Midsummer parade in Westerbork

Zondag 31 juli 2016 zijn we met de Mowag en brandweerfiets naar een oldtimerdag geweest in Westerbork.

Om 9:00 uur hebben wij afgesproken bij het brandweermuseum in Sappemeer. We zijn met 3 voertuigen om 9:15 uur vertrokken, Dennis en Elsiena met de Ford F350, Reinier en Ina met hun International en Marc en Natasja met de Mowag en de brandweerfiets.

Na een mooie route zijn we na 1,5 uur rijden aangekomen in Westbork.

We hebben ook nog een rondje gemaakt door het dorp en langs de kant stonden heel veel mensen te kijken, wat natuurlijk ook erg mooi is.

We hebben een hele leuke en gezellige dag gehad met ons 6en. Rond 17:00 uur hebben we daar nog even lekker gegeten.

Visje kopen Termunterzijl

Zondag 10 juli 2016 zijn we naar de oldtimershow in Termunterzijl geweest.

We zijn met de Mowag en de brandweerfiets daar geweest. Het was een erg mooie dag. Vele mensen hebben deze dag bezocht.

Voor de eerste keer hebben we de brandweerfiets meegenomen op de aanhanger.

Feuerwehr treffen in Hesel

Zondag zijn we met de Mowag naar Hesel geweest.

Hier was een Feuerwehr treffen georganiseerd door onze duitse vriend Hero Koppert.

We zijn samen met de Ford F 350 van de HBVV en een International die kant op gereden.

Het was een zeer geslaagde dag.

112 Groningendag

Zaterdag 28 mei ben ik samen met Natasja naar de 112 Groningen dag geweest in de Martini Plaza te Groningen geweest met de Mowag. Het was een zeer geslaagde en gezellige dag.

Na een eerste schatting kwamen er zo`n 13000 bezoekers op af, ongeveer 40% was kind. Een dag voor jong en oud bleek dus te kloppen.

Om 10 uur gingen zaterdagmorgen de deuren open van het Martiniplaza. Al voor de opening stonden er vele mensen voor de ingang te wachten. Om 10:45 is na een toespraak van Koos Poelma, Martin Nuver, Jan Beets en de burgemeester het lintje doorgeknipt waarna de 112Groningen dag officieel geopend was. Al snel liepen beide hallen en het buitenterrein vol met bezoekers.

Brandweerfiets

Zaterdag 9 april 2016 was er een donateursdag bij het Nationaal Busmuseum in Hoogezand.

De HBVV was daar ook voor uitgenodigd om met 2 voertuigen aanwezig te zijn. Omdat ik met de De Soto heen geweest ben heb ik mijn brandweerfiets ook meegenomen.

Dit was het eerste evenement dat de fiets is meegeweest. vele mensen waren erg enthousiast over de brandweerfiets.

De fiets zal vaker te zien zijn op oldtimerdagen en brandweer evenementen.

Wie de fiets eerder wil bekijken kan elke dinsdagavond van 19:00 tot 21:00 of de 1e zaterdag van de maand de fiets bewonderen in het brandweermuseum aan de Kleinemeersterstraat 158 in Sappemeer.